2022. szeptember 13., kedd

Lanzarotera érkezünk -2.

 A szokásos éjfél előtti utazás a bécsi reptérre-egy nagyon fárasztó hétvége után- eléggé hosszúnak tűnt. A Pandába érve végre leadtuk az autót és már indultunk is ki a reptérre.

Ott a T1 terminálon a gyors biztonsági ellenőrzés után hamar bejutottunk és vártuk, hogy a kapu ki legyen írva. Ezt 5 óra előtt 5 perccel tették meg...de addig míg meg nem jelent egy örökkévalóságnak tűnt ez: mert a 6.05-re és a 6.00-ra kiírt WizzAir gép jókora késésre volt már hajnalban kiírva: 14.30-ra... szóval reméltem, hogy a mi Ryanairünk nem jár így... és nem is járt, kiírták a kaput és odamentünk, na onnantól nem volt ülőhelyünk se... a oradingot is kíírták, de gép sehol.. majd 6 órakor-mikor az indulás lett volna még a gépet tolták a egy csáp mellé...és bizony mikor a  boarding megkezdődött, akkor  a hideg csápban állítottak kb 15 percet... aztán végre beszállhattunk és a gépben meleg volt :) mi pedig ahogy leültünk már el is aludtunk... de 7-kor megébredtem, és azt hittem, hogy repülünk, de még mindig álltunk csak. Aztán újra elaludtunk és akkor már a levegőben ébredtünk és csak 2 óra volt vissza az útból. Még az rémlik, hogy az öveket a turbulencia miatt szinte végig be kellett csatolni és fel sem lehetett állni... a 4 óra 45 perc így is hamar eltelt.


Majd valahogy kijöttönk a benti részből -és milyen jól tettük. A Cicar irodájánál itt 3-an álltak előttünk, a benti részen-ugyanis az egy iroda kívűl és belül is nyílt ablak-a  benti részen pedig kanyarodott már a sor, nagyon sokan vártak oda.

Mi gyorsan végeztünk, készpénzben fizettem, kártya nem kell és depozit sincsen. a Cicar az egyik legjobb választás. Igaz korán foglaltam, az autónk egy Toyota Corolla Hybrid, automata volt-157 Euroba került. A 41. beállóhelyről kellett elvinnünk.


Innen indultunk a  sziget felfedezésére. 

Lanzarote a Kanári-szigetek közül a legősibb kialakulású. legzöldebb tenefire és a legnagyobb, Gran Canaria sziklás sziget, Fuerteventura a legszelesebb a legsivatagosabb és Lanzarote szerintema  legszebb az egyenlő építésű hófehér házaival amiken csak kék, zöld vagy barna nyilászárókat építhetnek be. Az épületek nem lehetnek magasak és ez mind Cesare Manriqe-nek köszönhető. :)

Az első pillanattól elbűvölt a látvány és a légkör :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Maldív-szigetek

 Tavalyi évben több utazásunkat  több légitársaság által fizetett sok sok pénzből fizettem. Az utolsó kártérítésünkből vettem meg még tavaly...