2018. május 31., csütörtök

Durrës és Tirana

Reggel korán keltünk, hogy mindenre legyen idő. Reggeli után kicsekkoltunk a szállodából és elindultunk Durresbe körülnézni.
A piacot már este felderítettük.
nagyon szép termékeket találtunk és marha olcsón.





80 lek 1 kg. =208 Ft/1 kg

minden fajta és minden féle, imádom


Itt jól elszúrtuk az időt, és fél 11 felé indultunk el Tiranába... nem terveztem direkt semmit és mivel maradt időnk-és a reptér is erre felé van-így gondoltam bemegyünk Tirana legközepébe és megnézzüka  BUNK'Art2 -t, amit az érkezés napján nem tudtunk, mert 18 órakor bezártak.

A Szkanderbég tér alatt van egy nagy parkoló, így oda mentünk le: 1-3 óra között 200 lek volt a parkolás.
A térre feljutva pedig láttuk, hogy a 9 nappal korábbihoz képest mennyivel előrébb jutottak a felújítással, a tér azon része ami akkor el volt kerítve az most meg vany nyitva, a fű nő a parkosított részen és van olyan állványzat ami el van bontva, illetve használtuk az új járdákat is!


Európa Park: már nő a fű: 9 napja még el volt kerítve, fel volt túrva..














Bunk'Art kiállítás egy valódi bunkerben ami össze van/volt kötve az akkori belügyminisztériummal és minden ami benne megtalálható az eredeti. Eléggé borzasztó, de ez hozzátartozik Albánia múltjához a kommunizmussal együtt.



Elbúcsúztunk Albániától a Szkandetrbég téren, ahol az első szimpatikus pillantását vetette ránk Albánia :)
Innen a reptérre hajtottunk, az autót gond nélkül leadtuk a Europecar-nál.
Mivel kézipoggyászaink voltak csak, így nem álltunk sorba a chekin pultoknál, és a beszállókártyáink ki voltak nyomtatva-mert még az applikációból nem fogadják el-és nem is engedte az app megcsinálni-így simán bementünka  biztonsági ellenőrzés után.
A reptér nem nagy, szerethető: 7 kapuval. A WizzAir az elsőről indul, mindig.
Van wifi a reptéren, kb 30 percre.
Pontosan indultunk Tiranából, és 17 óra előtt landoltunk BUD-on.
Ugyan olyan rettenet meleg volt itthon is, mint ahogy onnan elindultunk, igaz a gépen megfagyasztottak megint :(
Nagyon megkedveltük Albániát, szerintem fogunk még menni. Még kevés a turista-ez délre igaz. Biztonságos, és van annyi látnivalója, hogy 1 hétbe ne sűritse be senki és jusson még egy útra. Szerintem jól használtuk ki az időnket, nem akartam rohanni és tudom, hogy szeretjük a szép vizet és partot: Ksamil a várakozásainkat felül múlta.
Maradt még látnivaló nekünk, ami kimaradt: Krije, Elbasan, Shkoder és a tó, Ohridi-tó. Ezek mind kimaradtak és egy útra tartogatnak látnivalót.
Az ország kellően olcsó, biztonságos és az 1 óra repülés pedig egyenesen pazar  :) már ami az időtartamát illeti:) és az mebre egy mediterrán országban van, ami kellően egzotikus és mégis európai.
Átmenet a kelet és nyugat között :)
Megszerettük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Maldív-szigetek

 Tavalyi évben több utazásunkat  több légitársaság által fizetett sok sok pénzből fizettem. Az utolsó kártérítésünkből vettem meg még tavaly...