2016. május 24., kedd

14. Szicília: Enna és Calascibetta-hazafelé

Utolsó éjszakát is itt Palermo mellett, Mondello Beachen töltöttük, most nem jöttünk vissza előző nep.
A tervezőnk 2 óra 49 percet írt rá és 219 km-t, így sok időnk maradt.
Megreggeliztünk és mivel már este összepakoltunk, így csak a csomagokat kellett a kocsiba kihordani. Még érkezéskor megbeszéltem a tulajjal, hogy 8-kor indulunk, jöjjön a kulcsokért.Sőt előző este mélt is írtam neki, hogy jöjjön időben....
Nem jött 8.30-ig vártuk. Tudtam, hogy nem tudunk kimenni nélküle, mert kulcsok kellenek a kapukhoz is... de rémlik, hogy azt mondta a kulcsokat hagyjuk az asztalon és húzzuk be az ajtót. Oké, de akkor még nem tudtam, hogy működik a kapu...
A Barnával kimentünk, kinyitottuk a külső kaput engem beállított a jel utjába a vádlimat főleg és ott kellett állnom, míg a másik ettől 50 m-re lévő kaput kinyitja gombbal-mert ennek volt-és a kulcsokat az asztalon hagytuk és behúztuk az ajtót. Így jutottunk ki. Még jó, hogy a kapukat ismerjük, hogy működnek... és ha nem? Nagyon mérges voltam, de megoldottuk.
Elindultunk hazafelé.
1 óra kellett, míg a szállásról kiértünk Palermoból. Irdatlan tömeg és forgalom. Még jó, hogy nem siettünk a szállásra. Ekkor láttuk, hogy fittyet hánynak a rendőrre, amikor forgalamt irányít. Soha nem tudtunk arra menni amerre kellett volna, mert a  forgalom és az erőszakos sofőrök nem engedték.... a rendőrt aki forgalmat irányított majdnem elütötték... igaz csaj volt, de akkor is... majd kért erősítést ...:)






Az autópálya ingyenes volt, sehol nem kellett fizetni érte. Mondjuk a minősége kívánnivalót hagy maga után, de lehetett haladni.
Első letérőnket Ennába terveztem. Egy hegyre épült városka, ahol van egy Lombard vár és fantasztikus a kilátás a környező vidékre.
A város nem nagy, egy sétát megér.
Itt ebédeltünk, majd miután megnéztük átmentünk a szomszédos














kilátás a kastélytól Ennaból Calascibetta-ra






 Calascibetta településre is. Na ez még kisebb, 1 út van felfelé és a templomtól pedig lefelé lehet haladni:)
Igazi olaszos, kanyargós, szűk, 1 autós utcácskák.
Na itt néztek, mit akar itt egy idegen autós. Itt épp piacot tartottak...
Calascibetta






















Calascibetta piac



kilátás Calascibettából Ennara

És akkor innen indultunk Cartania felé a reptérre.
Amikor feltűnt az  Etna, akkor tudtam nem vagyunk messze . Az autó hőmérője 30 fokot mutatott. Na ezt kell itthagyni? Igaz tegnap már belebetegedtünk, hogy azt a csodaszép homokos partot elhagyjuk...





A reptérre visszatérve simán megtaláltuk  a leadó helyet-mert nem ott kellett leadni, ahol felvettük. Ahol felvettük az a VIP Car telep volt, most meg a Locauto drop off telepén kellett leadni...simán megtaláltuk.
1600 km sérülésmentesen ez lett a vége a 10 nap alatt, ennyit tettünk meg. Az Opel Mokkat pedig szerettük :)

Beálltunk egy helyre, kicuccoltunk és jött egy srác, kérdezte, hogy csekkolhatja, persze...
Körbe körbe járkált, kereste a hibákat... nem hitt a szemének... ránézett a papírra és vissza, mert ugye hibátlan kocsit kaptunk és hibátlanul vittük vissza..

Aztán megkérdezte ? Nem szereztünk sérülést? Mondtam vigyorogva, hogy nem :) Ő is nagyon mosolygott, olyan hihetetlen volt számára :) Mondta, hogy kapok mélt-ahogy szokták a ki és becsekkolásról, majd kb 4 nap mire feloldják a depozitot a számlámról. (6 nap lett-igaz hétvége is bele esett)
Köszönjük Locauto-minden ok volt, ez volt velük a 2. alkalom és remélem lesz több is. Nekem kifogástalan és nagyon korrekt volt minden: az autó felvétel és leadás is..

Behúztuk a csomagokat a terminál épületébe, itt felmentünk az induló emeletre és kerestem a  járatunkat a monitoron.. 17.10-ig volt kiírva a járat... hm...a  miénk 17.00-kor indul, akkor hol is van?
Aztán végre kiírták az indulást 17.15-re, meg hogy 37-38-as kapu. Oda akarok menni, látom Bukarest csekkol azon a pulton. Na mondom ennyire hülye nem lehetek, hogy nem tudok olvasni, de. Csak előbb Bukarest, majd Budapest. jaj de szép is lett volna, ha a csomagjaink mennek Bukarestbe..
Elsők között adtuk le a csomagokat, kemény kézipoggyász ellenőrzés volt, igaz nem mindegyik pultnál...nekünk nem volt ilyen gondunk.irtózom a szabályszegésektől-mindenben.
Fizettettek rendesen, még tolókocsis gyerekkel utazóknál is...:(((( (tudom a szabály az szabály, de..., na mindegy)
Ez már a felszálláskor, gurulva: Viszlát Etna, viszlát Szicília! Visszatérünk ;)

A gép pontosan érkezett és 17.10-kor már toltak is bennünket hátra az indulásnál... Szardínia felett repültünk végig csodaszép időben, sajnos nem volt kérdés mikor lépünk Magyarország légterébe. Szürke, sötét ronda felhők: tutira berepültünk már Magyarország területére.:(
1 óra 55 perc volt az eseménytelen út.
Amikor leszálltunk fújt a szél, hideg volt... aztán míg a kocsihoz értünk szarrá áztunk, mert közben megeredt :( Megjöttünk :(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Maldív-szigetek

 Tavalyi évben több utazásunkat  több légitársaság által fizetett sok sok pénzből fizettem. Az utolsó kártérítésünkből vettem meg még tavaly...