2023. február 24., péntek

Sharm El-Sheikh -Egyiptom 1. télből a tavaszba? Vagy a nyárba?

 Szenteste jött ihletre azonnal- meg is vettem a jegyeket a WizzAir Bécs-Sharm El-Shejk járatára február végére-március elejére. 

Az odaút 24,99 Euroba a visszaút 49,9 Euroba került Wizz tagságival. Ebben az árben nincsen semmi ez alapár. Helyjegyet sem fogok venni, ott ülünk majd ahová oszt a gép -ezért pénzt nem adok-illetve priorityt fogok még venni, de akkor már lesz a bookingos foglalásokból is  visszatérítés és azt kell csak kipótolni.

Egyiptomban már jártunk  nagyon régen, karácsony-Újévre-igaz akkor Hurghadán, Kairóban, Luxorban telt az év vége-most pedig Sharm El-Sheikbe utazunk röpke 5nap 4 éjre február utolsó és március első napjaiban.

Autót béreltem egy kedves ismerős ajánlása alapján az ECRAL-tól. Normál autóra kaptam ajánlatot 23 USD/nap áron, nem kell semmilyen kártya, nem kellett fizetni előre sem- 150 USD lesz kp-ban a kaució- a reptéren vesszük fel és ott is adjuk majd le.

Vízumot nem kell váltanunk, mert csak a Sínai-félszigeten maradunk, nem megyünk Egyiptomban másfelé.

 Szállásunk itt, AI elátással.

Nagy terveim nincsenek, csak a  Szent Katalin kolostor és Dahab meglátogatása (útba esik) és csak láblógatás a tengerparton vagy a medencénél. (Ezt legközelebb csak Dahab és a Szt. katalin messze van, hacsak nem hajnalok hajnalán indulsz oda!)

Illetve feltérképezzük, hogy érdemes-e máskor is ide elutazni- (biztosan igen lesz a válasz).

Fontos tudnivalók Egyiptomba utazóknak: Szállást a külföldi állampolgárok csak külföldi valutában fizethetnek egyiptomi fontban nem; USD, Angol font, Euro. Többnyire a szállás ára USD-ban van megadva.

 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Maldív-szigetek

 Tavalyi évben több utazásunkat  több légitársaság által fizetett sok sok pénzből fizettem. Az utolsó kártérítésünkből vettem meg még tavaly...