2021. május 22., szombat

Plitvicei-tavak tervezés Pünkösd vasárnapi kiruccanásra


 A pünkösdi hosszú hétvégén már menni akartam. Úgy voltam vele, hogy mindegy-de ha lehet elég messze :) Sajnos az idő ezen a tavaszon nagyon labilis és nem meleg hanem hideg és esős is. ezen a héten pl zuhogott a pénteki nap kivételével minden nap :( Még az udvarra sem tudunk kimenni :(

Szóval gondoltam ha mehetünk és nem messze és csak pár órára akkor valahová Horvátországba-de vásárolni Varasdra most sem, mert náluk a  Pünkösd még nagyobb ünnep mint nálunk.

Jó de akkor is oda.. jó menjünk a Plitvicei tavakhoz-úgyis régen voltunk-áremelés után-de novemberben és akkor is kifizethető volt a jegy ára, amúgy eben az időszakban épp ha nem lenne akciós akkor 300 kuna lenne! Egy vagyon.

Most hogy kinyitottak így 80 kuna a jegy ára akciósan a 300 kuna helyett, igaz, hogy az első bejáraton is 200 és a 2. bejáraton is 200 jegyet adnak el online, a helyszínen nem lehet  jegyet venni. 

Elveszik tőlük az Unesco Világörökség címet, ha nem tudják tartani a feltételeket-és ezt elsősorban drasztikus jegyáremeléssel próbálták egyensúlyozni, de még ez sem segített, most pedig korlátozzák a turisták számát is. Előző nap lehet jegyet venni a készlet erejéig.

 Most szombat délután van, az 1.bejárathoz már nincs jegy, a 2-es bejárathoz pedig reggel 8 órára és délre illetve az utáni időpontra tudtam volna foglalni, a délit választottam, de megpróbálunk 11 körül bejutni, hátha és előtte megállunk Rastokéban. Információ és jegyvásárlás időpontra az alábbi linken!

 Ja és emelett meg kellett csinálnom a Horvátországba belépéshez szükséges Enter Croatia regisztrációt ITT. feltöltöttem az adatainkat és az oltási igazolásokat is és pikk pakk kész is a regisztráció!

Az időjárást már egy hete bújom, és holnapra kicsit javuló időt mond, bár a Plitvicei tavak mindig felhőben vannak a sok párától és általában esik az eső. 

Majd holnap reggel kiderül, de megyünk :)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Thoddo -9.

 A dhoni Ukulhasra pontosan érkezett -nem kell korán kimenni elég 15 perccel indulás előtt. A szállásunról kisautóval kivitték a csomagokat,...