2021. április 1., csütörtök

Rezi várnál -Zala megye

 A héten erre a napra ígértek kifogástalan, meleg időt. Sajnos a hétvége nem ígérkezik jónak időjárás szempontjából-így ma késő délelőtt leléptünk. Nem akartunk messze menni, de ezt az időt vétek lett volna kihagyni :)

Ilyen időt kérnék az év minden napjára: meleg 24-26 fokot, semmi szél, a hegytetőn nagyon enyhe légmozgás, pont jó :) minden szempontból, sőt már meleg :) bár víz mellett lehet még melegebb egy kicsit :)

Tőlünk kb 50 perc autózásra, kb 62 km-re van Rezi, itt Zala megyében. Keszthely felől Cserszegtomajon kell átautózni és Rezi településen szintén átmenni, majd egy körforgalomnál tábla mutatja hogy merre a vár-ez a továbbiakban is jól ki van táblázva.

Innen még kb 1 km autóval-ez egy alsó pont ahol az autót lehet hagyni-innen még 2,9 km a vár-hegynek (dombnak) fel... itt az erdészek/fakitermelők járnak nagy teherautókkal és célszerű az autókat nem az útban hagyni, illetve esős időben vagy ázott talajnál senki meg se próbálja hogy felmegy autóval... az első nagy buckán is csak magas felépítményű autóval célszerű felmenni, mert könnyen fent akadhat rajta, viszont ha átjut rajta akkor innen még kb 2 km-t lehet menni autóval. Az utolsó parkolóban hagytuka  kocsit, onnan még 970 m hegynek felfelé. Az erdei illet keveredett medvehagyma átható illatával :)

Majd a meleg-hegy tetejére felérve kb 490 m után csak lazán lehet sétálni sík terepen... innen egy nagy piknikező helyre érünt... szuper szalonnasütők, bográcsozó lehetőségek, padok, ülőalkalmatosságok várják az ide kirándulókat.

A jó levegő -most pláne-megfizethetetlen!

A vár az út végén van, a hegy legkülső ormán. A kilátás a tanúhegyekre, a Balaton-felvidékre, a Sztúpára is fantasztikus.

nagyon jól álcázza magát a sok zöld medvehagyma között



Medvehagyma szőnyeg

















ott fehérlik a Sztúpa is
















Egy nagyon kellemes helyet fedeztünk fel-és ami a legjobb, hogy alig volt pár lézengő család. Amikor mi jöttünk, ők mentek és így tovább. Csend és nyugalom a tetőn :) Az időt pedig nem győzöm magamban sem dícsérni, hogy fantasztikus volt!

Innen hazafelé indultunk.... a Keszthely utáni Feketefenyő sorra fordultunk be, ez a fenyősor Keszthelyről Balatonszetgyörgy felé vezet és a 71-es úttal párhuzamos és a fenékpusztai romokhoz vezet.

A fenyőket az 1880-as években telepítették, és a Festetics-kastély udvarát kötötte össze a fenékpusztai uradalommal.





 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Maldív-szigetek

 Tavalyi évben több utazásunkat  több légitársaság által fizetett sok sok pénzből fizettem. Az utolsó kártérítésünkből vettem meg még tavaly...