2021. március 6., szombat

Zalai tájakon kora tavasszal

 A lezárás előtti utolsó munkanapunk után ki akartuk szellőztetni a fejünket... a levegő eléggé hideg volt még kora délután is, de azért útnak indultunk.

A határ felé indultunk-sajnos most nem mentünk sem Szlovéniába sem Horvátországba :( . Letenye után muraszemenye felé indultunk, ahonnan Szentmargitfalva volt az irány.

Gyerekkorunkban a szülőkkel ide kirándultunk rendszeresen, ide jártunk hóvirágot szedni. Az 1970-es évek végén, a 80-as évek elején még nem volt védett növény a hóvirág, nagyon sokat szedtünk belőle, és vittünk kis csokrokat az oviba magunkkal.

ledöbbenve láttuk, hogy az erdőt nagyon megritkitották, szinte kiírtották :( Ez már nem az a hely, ahová 40 éve jártunk :( .












Majd innen indultunk Budafa irányába, de sajnos az arborétum be volt zárva....



A Budafai Arborétum be volt zárva.

Irány Bázakerettye a zalai oljkutak hazája, egy bájos település  a zalai dombok között. 

Majd feljebb elrejtve a fák között találtunk egy épp működő olajkutat is.


Ezt mint a kisgyerekek el tudtuk volna hosszan nézni. Olyan nyugtató :D

Innen megláttunk egy messzi dombon egy szuper kilátót is, azt is megkerestük.





Innen tovább indultunk és beautóztuk Bázakerettyét, majd átértünk Kistolmácsra. Itt található egy tó, amiben nyáron lehet fürdeni és nagyon tetszett nekünk a rendezett környezete miatt is.

Nagyon sok  ilyen szépség rejtőzik a zalai dombok között-talán legközelebb itt járva már lehet a Bonne Chance-ban enni egy jót, vagy épp fürdeni  abázakerettyei termálvízben, esetleg a Kistolmácsi-tóban is.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Maldív-szigetek

 Tavalyi évben több utazásunkat  több légitársaság által fizetett sok sok pénzből fizettem. Az utolsó kártérítésünkből vettem meg még tavaly...