2020. január 20., hétfő

4. Indulás a nagy kalandra : Thaiföld és Vietnám 1. nap

Zágrábi indulással foglaltam  a repülőjegyeinket a Turkish Airlinessal. Még nem voltunk zágrábi indulással az útvonalon-de mivel nekünk közelebb van mint Budapest, így megpróbáljuk.
Az autót egy parkolóban hagyjuk a zágrábi  reptér közelében a Pleso Rooms-nál. Nekik van egy kis hoteljük és van ez a lehetőség az autót parkoltatni, előre nem kellett fizetni sem... és hosszú távra ez volt  a legolcsóbb lehetőség nekünk... A zágrábi reptéri parkolás nagyon drága, pláne a mi pesti árainkhoz képest..

Korán érkeztünk-nem volt ott senki, így felhívtam a számot telefonon. Azonnal jött a hölgy, Zlejka és mondta későbbre várt :)
leparkoltunk a hátsó udvarba, bejárt a kisbusszal, kifizettük, megbeszéltem vele mikor jöjjön értünk, de abban maradtunk, amikor megérkezünk és megvannak a csomagjaink hívjam és indul.

Tényleg 5 perc alatt a reptéren voltunk és annyira kihalt volt   a reptér, hogy feltettem a nagy kérdést, hogy tényleg innen megyünk? :)

A reptér egy no stress hely. Kicsi, csendes, alig van valaki és mégis innen mehetünk. Ja és nagyon  tiszta és modern. Minden mosdó, wc ragyog, hang mondja be, hogy nézd meg minden cuccodat magaddal vitted-e, szóval szuper!

A csomagjainkat gond nélkül leadtuk, majd elindultunk a  biztonsági ellenőrzére, immigrationre- fel az emeletre. Hamar átjutottunk.

Míg vártunk a gépre addig ettünk egy pizzát és wifin beszélgettünk. A wifi is kifogástalanul működött és nincsen korlátozva sem.

A gép pontosan jött és indult is.
A repcsin isteni! menüt adtak-persze török kebabot, ayrannal... szóval most kivételt tettünk és megettük.

Majd 1,5 óra repülés után 25 percet gurultunk és még 40 perc kemény futás következett a mozgójárdákkal, majd emeletre fel és át stb... több km-t tettünk meg és a boardingra értünk ide.. ömlött rólunk a víz. Amit láttunk az csodaszép, de így rohanva ki a bánat tudja ezt megnézni?  Ez egy giga mega város mindenféle túlzás nélkül vagy áruház, de ha mindenkinek így kell loholni akkor ki a fene tudja ezt élvezni? Ki tud itt vásárolni? Tudom a kérdés költői.. menj ki 6 órával járatindulás előtt és lesz idő mindenre. Majdnem.

Szóval a  gépet elértük azonnal le is vetkőztem trikóra, így utaztam végig-meglepetésemre nem volt hideg.

Majd pontosan délután  15 óra előtt landoltunk Bangkokban. A csomagjaink megjöttek ez is pipa. Szeretlek Turkish.

A reptérről az S1 busszal indultunk a Rambuttriba. Ez 60 THB fejenként. Ennél olcsóbb nincs. Az út 50 percet tartott, a busz rendszeresen jár, de megvárta míg tele leszünk, így az üres buszra mi szálltunk fel először és biztosan vártunk fél órát mire indultunk..

leszálltunk, besétáltunk, becsekkoltunk és írtam a tesóméknak, hogy itt vagyunk, a B épületben kaptunk szobát, ők az E-ben vannak.. Majd gyors zuhany, levetkőzés -a ruháinkat beadtuk a mosodába és go a város.
Iszonyatos a hőség, ezt nem lehet megszokni-de szeretjük még így is :) Szeretünk megérkezni :D .Megjöttünk <3.





a kutya a  sztár :) évek óta























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Thoddo -9.

 A dhoni Ukulhasra pontosan érkezett -nem kell korán kimenni elég 15 perccel indulás előtt. A szállásunról kisautóval kivitték a csomagokat,...