2020. június 13., szombat

Levendulaszüret Kőröshegyen

Nem régóta van a nagyközönségnek megnyitva ez a privát levendulafarm, ha jól tudom akkor 2017. óta.
Budapest felől jöttünk, a Völgy-híd előtt tértünk le Bálványos irányába, és ahogy letértünk azonnal felhangzott mögöttünk egy sziréna vijjogó hangja.. a frász jött ránk.. de nagy sebességgel hajtott el mellettünk-ezek szerint nem utánunk jött...a  szerpentinnek nevezhető úton csak úgy elviharzott.. és sajnos utol értük... a majdnem leérve  ahíd alá, de még kicsit előtt egy motoros szenvedett balesetet... basszus többen voltak, az ő motorja berepült a korlát mögé.. de őt már előhozták a társai.. voltak vagy 10-en...  oda sietett a rendőrautó :( Borzalmas volt látni ezt :(

Tovább mentünk... előttünk egy autó már állt, valszeg ő tanúnak maradt...

A Kőröshelyi Levendulást nem nehéz megtalálni, bár tábla csak az utolsó lekanyarodónál van, ahonnan egyszemélyes murvás út vezet a parkolóig.

Parkolni lehet lent és feljebb is kialakítottak egy parkolót-de ezt lentről nem látod... szóval érdemes feljebb menni, árnyék nincs.

Aztán elérünk a sátorig ahol a belépőt kell fizetni.
Tájékoztató tábla az alsó parkolónál van.

És lehet menni felfelé a dombos vidéken :) Basszus mire felértünk napszúrást kaptam :) iszonyatos meleg volt ma, ezt próbálták enyhíteni párakapukkal, de szinte semmit nem ért, hacsak nem alatta álltam :) de ott meg nem volt levendula.

Jó sokan voltak-utálom a tömeget még mindig :D- de nagyon élveztük.

Csodaszép, gondozott terület, amiről lesír, hogy itt mindenki látástól vakulásig dolgozik, hogy így nézzen ki.
A levendula illattal teli levegő pedig ráadás :) Már messziről lehetett érezni.
Ha nem vittél ollót-mi nem vittünk, mert nem akartam szedni-de mégis  :D sz7edtünk.. akkor 500 Ft letétért lehet kapni a pénztárban.

Van angol és francia levendula is, gyönyörű sötétlila virágú- olyan igazi provancei látványt varázsolnak oda- csak a háttérben a Balaton és a Tihanyi-félsziget látható.

Nekünk ide az M7-esen egyszerűbb eljutni, mint az északi parton bóklászni Tihanyig.

További építkezések vannak, biztosan lesz más is, a fent az építkezés mellett a partoldalban madárfészkek voltak láthatóak...

Ja és tegnap óta van egy hinta a levendulás közepén... <3

A bejáratban többféle itt készülő levendulás termék kapható! Wc van.

Szóval jó az egész Levendulás úgy ahogy van.


























a Kőröshegyi Völgyhíd alatt



azóta  lakás dísze egyelőre vízben :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Maldív-szigetek

 Tavalyi évben több utazásunkat  több légitársaság által fizetett sok sok pénzből fizettem. Az utolsó kártérítésünkből vettem meg még tavaly...