2015. július 26., vasárnap

Művészetek völgye: Kapolcs és egy kis Káptalantóti

Tegnap végre megszakadt a trópusi hőhullám nálunk... este jött a várva várt vihar és lehűlt reggelre az idő.
Esett! Végre!

Reggelre virradóra is még csepegett, így azt gondoltam, hogy nem tudunk elmenni sehová... de sebaj, csepegjen, akkor is megyünk- így kb 5 perc múlva!
A francnak volt kedve eddig a  40 fokban bárhová is kirándulni-most itt  lehetőség, hajrá!
Kapolcsot néztem ki úticélnak.........
Kapolcs előtt  egy kis Káptalantóti, Liliomkert Piac....Tudni kell, hogy talán 1 hónapja a piac megkapta a fennmaradási engedélyt, valahogy átmínősítették és akkor maradhat piac... a tulajdonosnője sokat küzdött érte. Mi ebben az évben nem voltunk még-asszem-de a piac hatalmas átalakuláson ment keresztül.
Nem tudom, hogy előnyére-e...
Több elárusítőhely, több árus, nagyobb választék és 1000 ember. ennyi embert itt még soha sem láttunk. Káptalantóti főutcája be is dugult, senki se előre se hátra... szóval akkor mi forduljunk meg és Tapolca felé vissza.igaz kerülő, de akkor is gyorsabb. Mi hátulról bejutottunk gyorsan... atöbbiek lehet, még ott állnak a faluban... elképesztően nagy tömeg volt itt :( és ez nem volt pozitív dolog.


Sok mindent megkóstoltunk-hiszen ezért is jöttünk: sajtokat, bár a kedvencemet nem kaptuk :(
levendulaszörpöt és isteni sárgabarackszörpöt pedig újra vettünk, birsalma és őszibarack lekvárat is!
Ezeket a faluban élő és termelő emberek készítik, és ők árulják.
Nagyon fini minden!
Sajnos a kedvenc sütim is elfogyott, de sebaj, jól jött a fini szalonnás, tejfölös, fokhagymás forró langalló... majd hozzá az isteni SKIZO Rozé és SKIZO Levendulaszörpből készített fröccs! Nyamm. Na ebből be is nyaltam 2 x 3 dl-t... aztán mindjárt aludni is akartam volna :) Hozzáteszem már meleg volt itt és kezdett kisűtni a napocska is!
Aztán visszamentem egy pár üveggel az isteni innivalőért, hogy itthon is tudjak készíteni ilyen fini hűsítőt magunknak :)




































........... ahol péntek óta a Művészetek Völgye rendezvénysorozat zajlik és augusztus 2-ig fog tartani. Ez most 3 falul foglal össze: Kapolcs, Vigántpetend és Taliándörögd az érintett települések.
 Kapolcs


hatalmas autósorok, hatalmas forgalom Kapolcs főutcája.





Kapolcson a műsorokat úgy kell elképzelni, hogy vannak közreműködő udvarok, amik fel vannak táblázva. ezek az udvarok külöbőző témára, illetve kultúrára vannak felépítve. nagyon érdekes, látványos, mindenki megtalálja  a magának leginkább tetsző udvart, látnivalót, szórakozást. Koncertekre nem maradtunk ott, késő este lesznek, illetve vannak műsorok folyamatosan, több színpad is fel van állítva.
 Ez a Manó-kiállítás pedig számomra lenyűgőző volt. Iparművészek, kézművesek által készített, megformázott termékei:
















Az udvarban van egy bábszínház is, ahol a gyerkőcöket szórakoztatják! :)





A Hang-udvarban ezt láttuk :)



Ez pedig már egy másik udvar :)



Az egyik legnagyobb ételudvarban:






tűzforró burgonyás kenyér :)


Új értelmet nyert a buszmegálló :) és a padok pedig újrahasznosítva :) itt is lehetett enni-inni :)




Vígántpetendnél:




Ja és az isteni eper és fügebort pedig ki ne hagyjam:) isteni volt szintén. Ez a nap erről szólt! Minden esetre rám fért :) Persze mindezt egyedül:((

A koncertekről és stand up-okról illetve kulturális előadásokon nem voltunk, de sok embert érdekeltek a szórakoztató műsorok is! kapolcs sokat változott-régen voltunk , de nem tetszett-viszont előnyére történt ez a változás-mert most igen.
Ha a héten már nem is, de jövőre visszatérünk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Maldív-szigetek

 Tavalyi évben több utazásunkat  több légitársaság által fizetett sok sok pénzből fizettem. Az utolsó kártérítésünkből vettem meg még tavaly...