2014. május 20., kedd

Indulás Ölüdenizbe-majd megérkezés 1.nap

Reggel fèl 8-kor indultunk otthonròl. Elõttünk a schwechati reptèrig 250 km áll: autópálya nèlkül. Az a csekèly osztrák rèsz nem nyagon segített a mi bajunkon.
Most jók voltunk ès 3, 5 óra múlva már a C parkolóban bóklásztunk a tömènytelen mennyisègû parkoló autó között ès valóban azt hittem nem fogunk helyet találni...Nagyon tele volt a parkoló, nem is kell mondanom, hogy sok volt  magyar rendszámú autó is!
Na anyut mèg elõtte kiraktuk az indulási szinten, hogy ne kelljen messzirõl húzni a bõröndöket..igen ám de mi a parkolóból az èrkezèsbe tudtunk sètàlni... na mint aki látott már repteret: mondom menjünk be liftnek kell lennie:) Igyis lett. Fel lifteztünk ès elsètáltunk az 1A terminálhoz, ugyanis ott kellett becsekkolni illetve leadni a drop off pultnál a csomagokat,  amiket a hölgy kèrès nèlkül Dalamanig adott fel (ráragasztva egy jó nagy sárga, transzfer feliratú matricát is) jò utat kívánva.
A kèzipotyót nem mèrtèk ès meg sem nèztèk. A bècsi reptèren van ingyenes wi-fi is.
A gèp tele volt, fèl órás kèsèssel indultunk 14.25 helyett 14.45-kor-ezt nem is tudta behozni: 17.46-kor landoltunk Isztambulban a Sabiha Gökcen reptèren.Itt nem csápra èrkeztünk,  hanem egy keveset buszoztunk. Napos de szeles idõ fogadott bennünket;  remèlem a tengerparton ennèl melegebb lesz.
Nem mehettünk a tranzitba, hanem be kellett lèpni az országba-jó nagy sorok álltak. Itt oda èrtünk ahol a csomagok kijönnek-nekünk nem kellett felvenni: kijöttünk az ajtón, vègig az èpület vègèig: itt váltottunk eurot a dalamani transzferre; megjegyzem rosszul váltják az eurot lírára: 2.85 volt kiírva, de a kezelèsi költsèg miatt 2, 75- be váltotta a bank- majd mozgólèpcsõvel fel az emeletre. ( Itt megjegyzem ez nagyon szar árfolyam. Ha valaki mèg egyszer azt írja, hogy ez jó....:(() Tudtam, hogy nem jó, de èjjel szüksègünk lesz lírára ès a szüksèg törvènyt bont.
Itt a check-in pultokhoz èrkeztünk,  nem kellett beállnunk, majd biztonsági átvilágítás. A kijelzõn làttuk, hogy a 208A lesz a mi kapunk-de elõtte szerettünk volna valamit enni: így is tettünk.
Ettünk a McDonalds-ban, amit utálok, de èhenhalás ellen kellõkèppen megfelel:(
Most itt ülünk a SAW èpüket legvègèben ès várunk a kapunyitásra, hogy mèg 1, 5 órát repüljünk Dalamanig.
Sajnos a boarding már eleve kèsett:(
Több mint 40 perc kèsèssel indultunk Isztambulból, ami további kèsèst feltètelez Dalamanban...
21.20 helyett 22 óra után landoltunk a belföldi terminálon, aztán vártuk a csomagjainkat...nem jöttek...ulleyve a szalagra felrakó faszi azt mondta, hogy nincsen több..kb.15 ember vitte l a csomagját...közben egy nõ ordítozott, persze nem èrtettük: kiderült a nemzetközi utasok lehet, hogy a domestic terminálra èrkeznek, de a csomagjaink nem, hanem a nemzetközi terminálra...így vissza ki a reptèri buszhoz-ez is elvett kb 40 percet, majd át busszal a nemzetközi terminalhoz. Itt a 4-es szalagon voltak a csonagjaink...
Igen ám de a transzferünk sehol... Várunk...de meddig?  Hívom telefonon, azt mondja, hogy mindjárt. Közöltem vele, hogy nem a domestic terminálon vagyunk, hanem a nemzetközin... kb 35 perc múlva jött is-addig telefonon tartottuk a kapcsolatot. Erre azt mondja: akkor Fethyjebe megyünk?
Mondom nem, hanem Ölüdenizbe.
Kb1 óra 15 percig tartott az út ès nem találta meg a szállodànkat... sokadszorra sem:(
Minket anyuval annyira elkapott a röhögès már csak a fáradság miatt is, hogy azt hittem sikogatni is fogunk. Több helyen megkèrdezte, merre kell menni. Ha 3/4 1 nem múlt volna el lehetett volna akàr vicces is.  Aztán egy benzinkúton egy buszsofõr világosította fel...többször elmentünk mellette...
Na vègre megèrkeztünk...2 recepciós srác nagyon szimpatikus volt! Kedvesek ès barátságosak voltak. Kèrdeztèk: 2-en vagyunk. Mondtam: nem, mutattam a vouchert amin 3 fõ volt, megnèztèk és mondták ok ès negkaptuk a kaja idõpontokat meg a szobakulcsot. Elkìsèrt bennünket a C èpületbe, alig vártuk hogy fürdès után azonnal bezuhanjunk az ágyba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Maldív-szigetek

 Tavalyi évben több utazásunkat  több légitársaság által fizetett sok sok pénzből fizettem. Az utolsó kártérítésünkből vettem meg még tavaly...