2011. november 25., péntek

Murano-Burano-Velence-Posztojna cseppkőbarlang (Szlovénia) 2006. május


Lido di Jesoloban töltöttünk el öt napot  2006. májusában.
Mivel nem volt fényes az idő, többször átmentünk hajóval Velencébe, de mivel ott már többször jártam, bár megunni nem lehet, úgy döntöttünk, hogy kiszállunk Buranon és átmegyünk Muranora is. Torcellon nem szálltunk ki.
Szállásunk Jesolóban: Hotel Astromare
Hotel Astro Mare, Jesolo
Burano

Mintha egy mesebeli világba csöppentünk volna. Az utcákon nem járnak autók, mert nincs hely. A házak gyönyörű színekben pompáznak és a lakói szerintem boldogok, hogy ilyen helyen élhetnek.
Az asszonyok csipkét készítenek, ami világhírű és nagyon szép.

Buranoról a hajó (helyi járat)átvitt Muranora, ami pedig az üvegkészítéséről világhírű. Be lehet menni a helyi üvegfúvók műhelyeibe. Millió üzlet van, ahol vásárolni is lehet a szebbnél szebb tárgyakból, a lámpától a tányérakig mindent.
Murano
Murano
Murano
Dante sírja: Ravenna
Ravenna
San Marino szakadó esőben

Felirat hozzáadása
Felirat hozzáadása
Felirat hozzáadása
Ez a 2-3 sziget Velence mellett méltán felveszi a versenyt bármelyik nagy várossal, érdemes Jesoloból, akár Bibionéból rászánni egy napot, mert olyan mintha megállt volna az idő!
Burano

 Muranoból buranora és velencébe-igy közlekedtünk egész nap!

Egyik napunkon leautóztunk Ravennába: Dante sírját és környékét néztük meg.
Mivel ömlött az eső, így hamar feladtuk a városnézést, továbbmentünk San Marinóba, de sajnos ott még jobban zuhogott az eső.




Következő napon bízva  ajó időben áthajóztunk Velencébe Jesolóból. Kocsinkat Punta Sabbione-ban hagytuk, egy óriási parkolóban.

Hazafelé Szlovéniának mentünk és meglátogattuk a Posztojnai cseppkőbarlangot.
A belépő 20 euro / fő volt. A barlang belsejébe a bejárattól egy kisvasút visz, bent hideg van, erre nem árt felkészülni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Maldív-szigetek

 Tavalyi évben több utazásunkat  több légitársaság által fizetett sok sok pénzből fizettem. Az utolsó kártérítésünkből vettem meg még tavaly...