2023. október 28., szombat

Üzbegisztán szállásaink -Üzbegisztán 22.

 1.Tashkentbe érkezve Üzbegisztán ikonikus szállodája a  Hotel Üzbekistan lett a  választott hotelünk.

Agodan tudtam olcsóbban foglalni a bookinghoz képest. Központi helyen, gyalogtávra a látnivalókhoz, közel  a metróállomásokhoz is.

Bőséges svédasztalos üzbég reggelivel, tágas nagy szobával és az ahhoz tartozó nagy fürdőszobával. A teraszajtón kicsit süvitett a szél a 8. emeleten.

Itt kellett a konnektorba az átalakító.



akinek kevés az ideje: innen indulnak ezek a buszok.









a 17.emeleten van egy rendezvényterem. Lift a 16.emeletig visz



kilátás a 17. emeletről

2. két nappal később hajnalok hajnalán Urgenchbe repültünk. A szállásadónk jött értünk és vitt el minket Xívába. Na ezt a szállást nem ajánlom senkinek, pedig az Itcahn Qala  south gate-hez van nagyon közel: Deshon Qala Guesthouse. Az ágy nem tudom miből van, de olyan kemény, hogy nem lehet rajta aludni. Fűtés volt és ablak is a szobán -ez ok. De a fürdőszoba retek :( A regisztrációt a telefonommal lefényképezték nekünk.





közös helyiség itt van a földön a reggeli is





3. Innen 7 óra vonatozás után Buharába mentünk. Szállásunk az óvárosban: 

Al Bukhari Boutique vendégház lett: családi üzemelésű kis 6 szobás szálloda.  A reggeli ok, a  szoba szintén. Közel mindenhez és olcsó is volt. 44 USD/2 éjre/2 főre reggelivel.

A regisztrációt itt kinyomtatták nekünk. A vonatállomásra és hajnalban oda vissza 15 Usd volt a transzfer retúrba. Ez nekünk megfelelt, a vonatállomás kb 20 km-re van Bukhara központjától.




4. szállásunk Szamarkandban lett: Sabrina Hotel. Az összes közül ez volta  legjobb: legmodernebb, legújabb és legtisztább: szuper svédasztalos reggeli választékkel. Hátránya, hogy gyalog messze van, de taxival pár 100 Ft-ért emiatt nem szabad kihagyni.












indulunk, jön a taxi

 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Törökország: Kappadókia és Antalya-tervezés 1.

 Update: Kellemes megtapasztalás: indulás előtt 1 héttel be lehet csekkolni a Pegasus Airlines jártaira-ha nem vettél ülőhelyet akkor is és ...