2023. október 28., szombat

Szamarkandból Abu Dhabiba repülünk-Üzbegisztán 23.

 

Gyorsan kiértünk a 
samarkandi reptérre, a WizzAir hiába adott pdf formátumú beszállókártyát ( nem azonos a QR kódos mobilboardingpass) a chekin pultba kell állni rendes beszállókártyáért.
Tegnap jött email a WizzAirtől hogy 3 órával indulás előtt legyünk kint a reptéren. Tapasztalva a múlt heti Abu Dhabi chekint így hamar kijöttünk, de itt szerencsére semmi ilyesmi nem volt, azonnal megkaptuk a beszállókártyáinkat. És a priós kisbőröndöt szintén feladhattuk volna . 
 
Majd elektronikus útlevelünkkel elektromos kiléptető kapun mentünk át, illetve itt egy katona pecsételt az útlevélbe és KÉRTE a REGISZTRÁCIÓT a szállásról. Ugye ez kötelező a szálláshelynek regisztrálni, mert kérhetik és ha már kérhetik van hogy kérik is-ahogy most tőlünk.
Mondtam van sok. Elővettem mind, odaadtam neki, de csak a legelsőt nézte meg... szóval erre ügyeljetek legyen-mert kérhetik! erről tudtam a Konzuli szolgálat oldala is külön figyelmeztet erre!
A biztonsági átvilágításnál elkezdtem kirakni a folyadékos zacskót, de visszarakatták velem, és több fél l-es üditő is volt-semmi gond vihetjük. Folyadékkorlátozás sincs. Csak a cipőt kellett levenni plusszban.
És már benn is vagyunk. A reptér nagy, de nem óriási és világos, körben üveg, kilátni mindenfelé és agyonklímázva sincsen.
Vannak üzletek ahol a maradék pénzt el lehet költeni. Fél l-es tea, kóla 1 €-igaz ez drágább mintha kint vennéd, de ha megszomjaztál nem vészes megvenni és nem horror áras, mint az európai reptereken.





Hogy mi jár a fejemben? Kérdezi a FB..hogy mindjárt kiszállok menet közben erről a járatról... ekkora csürhét a föld nem hordott a hàtán mind ezen gép utasai... felhoztak pl babakocsit, és nem fér el a fenti rekeszben.. ők úgy gondolták nem adják oda a gép ajtajában.. de az is aki ezt engedte... na levették és kivitték.... 
 
Kedves Ismerősöm szavaival élve:
 a fejlődés megállíthatatlan de a kultúra örök <3 és ez milyen igaz! 

Senki nem ellenőrizte a csomagokat.. még egy keret sem volt a közelben... szándék sem volt rá. Ez ok-így szigirú eurpai szemmel nézve ugy fura, de mikor tényleg nincs hely a csomagoknak akkor van baj, pláne ha 6 zarándok kap helyet a vészkijáratnál és a kisbőröndnél 2x akkora csomagjuk van amit a sztyuvik nem tudnak hová tenni....
Vagy fekete hijabban egy nő toporzékol, hogy nem ül ide vagy oda... a szegény sztyuvi srác mondta nem fog 3 embert elültetni...ez van... és igen már gurulunk ki és a fél gép utasai állnak....

 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Törökország: Kappadókia és Antalya-tervezés 1.

 Update: Kellemes megtapasztalás: indulás előtt 1 héttel be lehet csekkolni a Pegasus Airlines jártaira-ha nem vettél ülőhelyet akkor is és ...