2023. január 20., péntek

Zanzibár - megérkezés a szigetre 2.

 A délutáni isztambuli géppel indultunk Budapestről. Hiba most nem csúszott semmibe, napfényes időben landoltunk Isztambul repterén és simán elértük a csatlakozásunkat Zanzibárra. 

Kiszállva  a gépből értesültem arról, hogy a WizzAir indít járatokat IST-re -és boarding alatt, illetve már  gépben ülve sikerült vennem jegyeket 23990,-6 áron retúrba.

6 óra 40 perces eseménytelen repülés után a kedvenc gépünkkel - ami az A 330-as a székkiosztása miatt- hajnali 2 után érkeztünk Zanzibár szigetére. Mivel elől ültünk, így elsők között szálltunk ki a gépből és másodikként értünk a  vízum pulthoz.

A terminálba belépve csak a  Covid-papírokat kérték, de kb annyira nézték meg, hogy bárkiét adhattam volna...



 

A vizumigénylőt otthon előre kitöltöttük, a regisztrációt is-ezeket adtuk oda, majd kaptunk egy papírt amivel fizetni kellett egy másik pultnál a vízumot, majd ott is adtak valami fecnit ezzel pedig az immigration officier beütötte  a pecsétet az útlevélbe-persze egy újabb ablaknál.

Ha lett volna online vízumunk, akkor a vízumkérőhöz akkor is menni kellett volna, de a fizetéses pult kimaradt volna.

Majd a  csomagszalagon már forogtak a bőröndök, de azért k 3 lépés után még ránéztek az útlevélre, hogy nem-e szöktünk ki vagy a fene tudja :D .

Majd pénzt váltottunk itt-ami egész itt tartózkodásunkra elég lesz -itt adták a legjobb árfolyamot.

pénzváltó az asztal mögött-az új terminálon

 

Legközelebb pénzváltót Nungwin láttunk.

A csomagjaink is megérkeztek és a transzferesünk is várt már bennünket, akit nem ajánlok, mert 2 foglalásól csak 1 x jött-még jó, hogy nem fizettünk érte semmit előre. A helyszínen is van lehetőség transzfert kérni. ez 40 USD nappal a reptér és Jambiani viszonylatban.

A terminálból egy utolsó csomagátvilágítás után kilépve megcsapott bennünket az ismerős forró és szottyos éjszaka, a trópusok szaga és mindent betöltő illata. 

Az út Jambianira kb 70 percet tartott-forgalom nélkül.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Maldív-szigetek

 Tavalyi évben több utazásunkat  több légitársaság által fizetett sok sok pénzből fizettem. Az utolsó kártérítésünkből vettem meg még tavaly...