2021. október 31., vasárnap

Athén -1.

 Újra Görögországba megyünk-remélem a covid őrület nem kezdődik újra... idén már nem utazunk sehová, majd csak januárban-addig van egy kis idő még.

Most Athénba repülünk egy hétvégére-és onnan nem megyünk sehová, ott nézünk meg sokmindent.


 

Athénban először-és utoljára én voltam még 1994.nyarán. Paraliaról buszoztunk éjszaka és arra emlékszem, hogy baromi hosszú volt, de a görög Parlament előtti őrségváltás emléke viszont elevenen él bennem :)). Akkori utastársainkkal egy életre szóló barátság is köttetett a legelső görög utazásunk alatt, így mindenképpen emlékezetes maradt ez.

Szállást milliószor átfoglaltam, lemondtam, és megfogadtam az Index Fórumozók tanácsát, hogy szállást még véletlenül se foglaljak az Omonia tér, Metaxurjio körül, inkább legyen kicsit drágább és a Plaka, Szindagma, Monasztirákihoz legyen közelebb.

Mondjuk ha ketten mennénk akkor nem is zavarna az előző sem, de anyu is jön velünk és majdnem éjfélkor érkezünk, szóval egyáltalán nem mindegy és a bajt nem keressük.

Így a választás a Hotel Byronra esett-és mivel fél 11-kor landol majd  a gépünk Athén repterén, így semmit nem kockáztattam, kértem taxit a szállástól. Ez a napunk elveszik, de lesz 3 majdnem teljes napunk, mert hétfőn is késő este indul haza a gépünk-arra pedig már busszal az X95-sel tervezek kimenni a reptérre a Syndagma térről.

Mivel a szállás nagyon közel van mindenhez- a szintkülönbséget nem számítva- így nem nagyon tervezek tömegközlekedni, legfeljebb csak akkor ha annyira jó idő lenne, hogy kimenjünk a tengerpartra.

Gyalogolunk és gyalogolunk. 

Szombaton a romok bejárása, vasárnap Acropolis-mert a november 1-márc 31 között minden hónap első vasárnapján ingyenes a belépés-és ez most november 7-re esik és mi ott leszünk. A téli szezonban a belépők a felébe kerülnek a nyárinak, így nem éri meg megvenni a kombi jegyet sem, mert hogy az Acropolisba nem kell belépő-így jobban járunk, ha nem vesszük meg azt.

Hétfőn meg ki tudja mire futja, mire lesz erőnk? :) Este 18 óra körül tervezek indulni a busszal a reptérre-állítólag 40 perc az út, de fél 8 utánra is ráérünk kimenni, feladott csomagunk amúgy sem lesz.

Becsekkolva nem vagyunk még-helyjegyet nem vettem, a PLF kinyomtatva.

Várjuk a pénteket.




3 megjegyzés:

Maldív-szigetek

 Tavalyi évben több utazásunkat  több légitársaság által fizetett sok sok pénzből fizettem. Az utolsó kártérítésünkből vettem meg még tavaly...