2019. január 1., kedd

Miért Kolumbiába megyünk ? 😎

Háát...eléggé érdekesnek és kellőkèpp turistamentesnek, és olvasataim szerint biztonságosnak gondolom-lehet, hogy tévedek, minden esetre a magyar turistáktól tutira mentes övezet ez. Remélem a kínaiak, sem tették még be a lábukat ide...mert amit máshol művelnek az botrány :(
Szerencsére most Burmában alig voltak-igaz ott más turista is alig akad-de Thaiföldet a korábbi évekhez képest teljesen ellepték.. :(
Azt már látom, hogy Kolumbia hatalmas ország, hatalmas mennyiségű látnivalóval, érdekességgel. Csodás tájjal: tengerparttal, hegyekkel, völgyekkel. Sajnos mindent mi sem fogunk tudni megnézni ebben a röpke 22 napban-még azt sem emit elsőre szerettem volna látni.
A kiváncsiság már decemberben (2017) megvolt-gyors utánajárás-olvasás, kutakodás és info keresés...majd elhatározás:  arra jutottam, hogy kellőkèppen izgalmas és színes úticél lehet nekünk :)) a biztonság mellett!

Meg lehet az utolsó lökést Gréti adta <3.

És azóta lesem a repülőjegyeket. Indulási reptérnek Bècs volt  kilátásban a budapesti 1000 Euro és afeletti repülőjegyek miatt..
Aztán ma  (2018.03.08.) rátaláltam budapesti indulásra bizonyos napokon jövő januárban 700 Euro körül. Ez volt az az ár, amit maximálisan adtam volna érte...és a max 1 európai átszállás is kitétel lett.
Mert ha többször szállunk át az rizikó a csomagoknak is. Így ez a Turkish Airlines  BUD-IST-BOG járata lett a nyerő..:) (azóta vannak akciós jegyek Münchenből, Amsterdamból... jóval olcsóbbak)

Amúgy az esti TK1038-al utazni már önmagában kihívást jelent, a csatlakozást meg elérni pedig maga a kaland :D.

( Bíztam az új reptérre költözésben, de sajnos ez elmaradt. Közben van B tervem is, az út első 3 napja félig meddig elmarad, ha nem érjük el a csatlakozást IST-en...)

Bevállaltuk, megvettem :)).
Úgyhogy irány Kolumbia vagy angolul Colombia!:)

Útiterv a következő, már csak finomítani kell rajta: (hozzáteszem ez átírtam december óta kb 2 naponta :)) 
1. nap Érkezés Bogotába reggel, autó felvétele a reptéren és onnan mindjárt: 2 éj Villa de Leyva, Posada Saquenzipa
2-3. nap   Villa De Leyva és a környéke
3. Zipaquira 1 éj, innen megyünk vissza Bogotába a reptérre
4. Korán indulás Villa de Leyvaból Bogotába: autó leadása a reptéren, majd repülés délután 1 óra körül  Medellinbe, (MDE)majd autót felvéve a reptéren irány Guatapé,
ott 2 éjt leszünk.. 
Majd innen
 Doradal és környéke 2 napra, megnézzük Hacienda Napolest: Pablo Escobar korábbi birtokát...
6. Hacienda Venecia kávéültetvényen  2 éj
7.  Salento 2 éj, Valley of Cocora
8. Salento szállás

9. Thermales Santa Rosa de Cabal 1 éj
10. Indulás vissza Medellin mellé Rionegroban szállás,
 az autót este visszavisszük a reptérre, hogy hajnalban ez ne legyen gond. A szállás a reptértől 5 percre van és ingyenes a reptéri transzfere is.
A reptérhez közel maradunk, kora reggel 8-kor indul a gépünk
 MDE-röl San Andrésra
Itt töltünk el a karib-tengeri szigeten 5 éjszakát.

19. Cartagena
20. Cartagena, délelőtt
 vissza Bogotába, 1 éj Bogotában ez jutott erre  a városra, ezért is foglaltam a Centróba szállást erre a fél napra... a graffittik közel vannak- az óvárosban foglaltam egy ingyenes túrát- sétálhatunk egyet még a világosban, és a Botero Múzeum is beleférhet majd ehetünk itt egy helyi kajáldában is.

22. Indulás reggel haza Bogotából és röpke 14.5 óra alatt érünk majd Isztambulba :(

Repülőjegyek innen:

www.vivaair.com
www.edreams.com
 
Autóbérlés: Rentalcarson keresztül Avis és Rentarte

8 megjegyzés:

  1. Te aztán adsz gázt! Olyan sebességgel járjátok be a világot, hogy csuda! Utol soha nem foglak érni, nekünk sajnos az is probléma, hogy eleve már két hétnél hosszabb időtartamra nem akarnak elengedni szabadságra, így szinte semmilyen nagyonn kaliberű utazást nem tudunk betervezni. Inkább visszafelé lépkedünk utazásilag az őskorba, mint előre. Irígylem, hogy a szabadidőtökkel így gazdálkodhattok. Számunkra ez a fő akadály.

    VálaszTörlés
  2. Ez nem verseny :) van ebben jó is meg nem is..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is úgy értettem, érted ezt te is! Hanem, hogy mi is akarunk menni sokat, tudnánk is, anyagi akadálya nincs, de időnk nincs és ez szinte megfullaszt.

      Törlés
  3. Azta de jo uticel! :) tetszik, hogy ilyen jo kis helyekre mentek. :) Becsbol nem szerettek repulni? En inkabb mindig Becsbol nezegetek mint Pestrol. :)

    VálaszTörlés
  4. Bécsből valami nagyon olcsónak kell lennie: 45000 Ft a parkolás 22 napra, Bp-en 12000 22 napra. Bp nekünk 1óra 40 perc, Bécs km-ben ugyan annyi, időben 4-5 óra. Ezért nem nagyon opció.

    VálaszTörlés
  5. Ertem. :) mondjuk mi helyzeti elonyben vagyunk Mosonmagyarovarrol. :)
    Pont a napokban olvastam az Eupolisz honlapjan a Kolumbia utrol. Csodas lehet! :) a Ciudad perdida-t is megnezitek?

    VálaszTörlés
  6. Onnan nem is lenne kérdés a bécsi indulás :).
    Ciudad Perdida tervben volt, de puhány létemnek mégsem menne nem fürdeni 6 napig :) és a 100 kullancsot is kihagynám...lehet legközelebb, mert biztosan lesz legközelebb is Kolumbiába. Most is olyan sok mindrn kimarad amiért már most fáj a szívem. Megpróbáljuk kiélvezni ami lesz és nem végigrohanni ami jut :)

    VálaszTörlés
  7. ha 3 napod van mit vállasztanál San Andrés vagy Cartagena ?

    VálaszTörlés

Maldív-szigetek

 Tavalyi évben több utazásunkat  több légitársaság által fizetett sok sok pénzből fizettem. Az utolsó kártérítésünkből vettem meg még tavaly...