2018. május 26., szombat

Gjirokastra

Gjirokastra-ba szintén a Kék Szem forrás felé mentünk, csak tovább. Na ott is kanyarogni azokon az emelkedőkön, fel és le, meg a teheneket kerülgetni, hm :)
Aztán ahogy átjutunk a hegyen már nyíl egyenes az út. Igaz gyorsan menni nem lehet és nem is érdemes, mert mérnek. Sok rendőr áll az utakon és mérik a sebességet vagy csak ellenőriznek.
Igaz minket 1x sem állítottak meg... de azt is hozzáteszem a mi bérautónk egy fehér Dacia Sandero volt és az itteni autót több mint fele Mercedes : nagy és sötét :)
A miénk messziről látszott, hogy valami nem stimmel vele, nem kell megállítani :D.

Ahogy elnéztük itt csak a Merciknek van becsülete, gondolom Nyugat-Európából itt landolt és landol az összes kivénhedt Merci és ami kicsit újabb. Nem számít, hogy új vagy régi a lényeg hogy Merci legyen.

Gikokastra 55 km-re volt Sarandától. Unesco Világörökség ez is.
Autóval felmenni a hegyre csak a Cajupi hotelig lehet. Onnan nem érdemes, és tilos.
Az óváros ott kezdődik. Mi korán érkeztünk, de rohadt meleg lett, 32 fokot mutatott a hőmérő, így hegyet sem másztunk. A bazár pedig kb ekkor kezdett ébredezni-11 órakor.
Sétáltunk egyet és vissza indultunk Sarandára.





























 Hazafelé láttunk egy bunkert, megálltunk, megnéztük. Ez is egy az országban található 750000 bunker egyike.


A táj lenyűgözö






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Maldív-szigetek

 Tavalyi évben több utazásunkat  több légitársaság által fizetett sok sok pénzből fizettem. Az utolsó kártérítésünkből vettem meg még tavaly...