2013. június 5., szerda

Gran Canaria: Strand, este Meloneras, búcsú a szigettől

Megint strand: Playa del Amadoresen, majd este séta Melonarasban. Búcsúzunk a jó időtől, a szép tengertől, napsütéstől:(
Még utoljára lemegyünk vacsora után a parti sétányra és bánatosan gondolunk a haza indulásra (azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy a hazautazási tortúrától már gyomorgörcsöm van..:((
Elmélkedünk, hogy visszatérünk-e valaha... hoz-e az élet még lehetőséget, hogy láthatjuk-e ezt a csodát, ezt a kékséget és tengerpartot. Mindhárman beleszerettünk.
A tisztaságba, ami a szigetet jellemzi! Az állandó jó időbe és napsütésbe, a kék vízbe és égbe. Mi kell még?
Sír a szívem, de ahogy elnézem a többieké is:(

Ezt a nyaralást nem terveztük húzósra.) Csak light-osra. És az is lett belőle. Bár így is mentünk közel
800 km-t 10 nap alatt, mégsem láttuk a sziget nagy részét. Nem akartunk reggeltől estig menni, nagyon jól esett a strandolás, a pihenés, fürdés. Ránk fért.
Búcsú Amadorestől
búcsú Puerto Rico-tól
Meloneras

utoljára shopping:)

Sok minden megváltozott tavaly augusztus óta, amikor  a repjegyeket megvettük: egy percig nem bántam meg. ha így folytatja a magyar kormány, lehet, hogy soha többet nem jutunk el sehová, nem fogunk tudni eljönni... nem fogjuk tudni anyagilag megengedni magunknak. Így is nagyon sok lehetőséget elvettek tőlünk, nem tudom mi lesz.
Fáj hogy itt lehetek, mert nem tudom, lesz-e másik, lesz -e legközelebb.
Próbáltam Playa del amadores kékségét belevésni a retinámba:) Bár azóta azzal álmodom és még csak pár napja jöttünk meg.
Vagy ez normális? Mindig a félelem, hogy nem mehetek -lehet, hogy többet sehová? Hogy ez volt az utolsó?
A könny szorítja össze a torkomat, fizikai fájdalom leírni amit érzek. Lehet, hogy ez nem ide tartozik és lehet túl személyes-bár  blog is az-de itt éreztem ezt, beszéltünk erről és ez az igazság.
 Nem tudom, hogy ki fogja olvasni, nem is érdekel. De az amiért eddig éltem, vagy éltetett, hogy ez a lehetőség elveszhet: rettegéssel tölt el. Már nem csak félek, hanem rettegek:(
Bár  barna szerint túlzás ekkora pesszimizmus: mert hátra van még idén Törökország és még lehet, hogy a  horvát tengerpart is pár napra, lehet, hogy nem is egyszer.
Na meg 2014. január 20. India! Akkor most miért nyafogok?...... mert ilyen vagyok.

Isten Veled Gran Canaria, szerettünk! <3  nem tudom, hogy látunk-e még ebben az életben, de bízom benne, hogy igen.


Este összepakolunk, reggel korán fogunk a reptérre indulni. Nincsen messze, kb 30 perc, de az autót még  le kell adni.

Péntek reggel korán indultunk  a szállodából, csak a kulcsot kellett leadni, senki nem nézett semmit,
Adios-köszöntünk. Jó helyünk volt 10 napig:)

 A repteret átépítik, semmi nem ott van, ahol ki van írva, sokkal nehezebb tájékozódni. Megyünk + egy kört, nem egyértelmű, nincs kiiírva, csak az hogy Car Rental, az nincs, hogy Return-mint pl: Bécsben a reptéren láttam. Na ott egyértelmű. A faszi aki ott áll még mutogat, hogy már rég ott kellett volna lemenni ahol ő áll... de ott azok mentek be akiknek mágneskártyájuk volt, nekünk meg már miért lenne...:D, na mindegy megtaláljuk, vissza visszüka  kocsit a -1 szintre, arra a helyre ahol felvettük: D 19. Felvisszük anyut az indulási szintre a  csomagokkal és ott hagyjuk-várjon meg a lift előtt el ne mozduljon-majd visszavisszük a 0. szintre a kulcsokat a CICAR irodába. Meg sem nézik a kocsit és kérdezik hol van. Mondom a  helyén... Otta  D 19-ben a -1 szinten? Igen:DD Ügyesek vagyunk, mondják:) Ezek szerint másnak nem biztos, hogy sikerült, de nekünk igen:) Majd vissza a 2. szintre, majd vissza le, mert nem mindegy, hogy érkezés vagy indulás, de mondom a 34-90-es kapuk pedig az érkezés oldalán vannak, úgyhogy kár volt  a felhajtás, csak ott vagyunk ahonnan elindultunk, csak közben felfedeztük a repteret:)
Így érezhette magát Tom Hanks a Terminál című filmben:D Borzalmas:)

A reptérre hamar odaértünk, 11.15-kor volt indulás, de becsekkolni be lehetett már fél 8-től. Én on-line check int megcsináltam, de nem nyomtattam ki a beszállókártyákat... A reptéren odamentem az IBERIA pulthoz és elmondtam, mi a gondom-a hölgy mondta semmi gond és adta is a beszállókártyákat, és a madridit is:) Csomagokat Bécsig feladta.
Pontosan indultunk, meneteidő Madridig 2,5 óra volt, itt vártunk kb 40 percet és be is szállhattunk a gépbe. A Madrid-Bécs út 3 órát tartott, már nagyon nyűgösek voltunk, unalmas volt, végig légörvényben:(
Aztán leszálltunk. Majd a csomagok és iráyny az autó, majd a reptéri fizetési para, de az is rendben volt.
23300 Ft-ért vettem még itthon 384 órás parkoló kártyáta  Vista-től- azzal fizettem, ha ténylegesen kellett volna fizetni: 117,8 euro lett volna, mindenképpen jobban jártunk:) Ha kihasználjuk a 16 napot, akkor egészen olcsónak is mondható a parkolás ára:) (bár nekünk Bp-en is fizetni kell a parkolásért)

A schwehati reptérről 20.15-kor indultunk el és 23.55-kor álltunk meg a házunk előtt.
Itthon nagyon rossz az idő, meg állítólag az is volt az elmúlt 10 napban is...

Visszavágyunk. Most. Azonnal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Maldív-szigetek

 Tavalyi évben több utazásunkat  több légitársaság által fizetett sok sok pénzből fizettem. Az utolsó kártérítésünkből vettem meg még tavaly...