2024. január 22., hétfő

Jáván- Bromo 17.

 4 nap és 3 éjszaka után kicsekkoltunka  szállásunkról és elindultunk a Bromo Vulkán felé és Cemero Lawangba költöztünk. Itt már a nagyobb busszal indultunk el amibe minden csomagunk belefért. Útközben-ami elég sokáig tartott 2x álltunk meg és irdatlan forróság volt ahol megálltunk.

A hőség csak a Bromon felfelé kanyarogva enyhűlt.

 









A Bromo vagy Mount Bromo egy aktív somma vulkán(( somma= Somma az ősi vulkáni kúp maradványa, amely az aktív kúpot körülveszi ))és a Tengger-hegység része, Kelet-Jáván Indonéziában található. A 2329 méter magasan nem a masszívum legmagasabb csúcsa, de a legaktívabb és leghíresebb.

 A terület Kelet-Jáva egyik leglátogatottabb turisztikai célpontja, a vulkán pedig a Bromo Tengger Semeru Nemzeti Park része.

 https://www.novo-monde.com/en/mount-bromo-indonesia/

ott messze a távolban az a meredek egyenes vonal a kráteren a LÉPCSŐ




Sofőrünk kapcsolatban volt itt a Bromon egy sofőrrel és ő ajánlotta ha menni akarunk akkor oda menjünk elsőre-mert most épp tiszta az idő.

Sofőrünk kapcsolatban volt itt a Bromon egy sofőrrel és ő ajánlotta ha menni akarunk akkor oda menjünk elsőre-mert most épp tiszta az idő. És nagyon igaza lett, mert kb 1,5 órát tudtunk itt eltölteni és onnantól bebeorult, szakadt az eső és még másnap reggel is tombolt a vihar.





a kalderában autóztunk egyet, de sajnos mire arra került volna a sor, hogy felmászunk a lépcsőkön addigra vihar lett


az esős évszak előnye: gyönyörű zöld volt  a vulkán





















Majd a Bromo után egy étterembe mentünk ami a legjobb itt: Kusuma Kitchen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Törökország: Kappadókia és Antalya-tervezés 1.

 Update: Kellemes megtapasztalás: indulás előtt 1 héttel be lehet csekkolni a Pegasus Airlines jártaira-ha nem vettél ülőhelyet akkor is és ...