2023. november 17., péntek

Isztambulban 5.


 (fél 8-tól van reggeli, de mi korábban mentünk-mert a  bookingos transzferünket 7.50-re kértem és szerettünk volna reggelizni. Nem mi voltunk egyedül, úgyhogy mehettünk volna korábban is... jót reggeliztünk, este már bepakoltunk és fájó szívvel búcsúztunk Isztambulhoz. A transzferünk egy nagy Mercedes Vitoval már várt bennünket és beszállás után indultunk a reptérre. Őrölt tempóban 45 perc alatt kijutottunk, de nem volt forgalom.

A reptérre bejutva egy biztonsági ellenőrzésen keresztül lehet bejutni, majd nem volt kiiírva a chekin pult de emlékeztem rá, hogy M részt írták, így idementünk. És valóban a M41-44-nél volt egyedül a  WizzAir kézipoggyász kerete.

8.40-kor kezdték az útlevél csekkolást egy külön pultnál a chekin pultok előtt és ráragasztottak matricát.

Majd ezután a chekin pulthoz mentünk és itt kaptuk meg a beszállókártyákat. Majd ezután még nézelődtünk, a gyógyszertárban vásároltam és beálltunk az Immigrationhöz-ami most egész gyors volt, csak félóra ment el vele... Mivel időben kijöttünk, így ráértünk és mire a biztonsági ellenőrzéshez jutottunk-ahol nincs folyadékkorlátozás már tudtam, hogy késni foga  gépünk.

A kaput pedig nagyon sokára írták ki, kénytelenek voltunk a nagy duty free részen várni, de sebaj, mert az üzletek segítettek az idő eltöltésében. Nagyon ajánlom a  reptéri LC Waikiki botot, hatalmas választékkal.

Ez is eltelt, majd ettem egy baromi drága, de finom bureket a kapunk előtti kajáldában.

És még mindig nincs gép...majd 1x csak lett... Prioritysek és nem priósok külön-külön sorba álltak, de a nem priós sorban mindenkinél volt bőrönd... ez bosszantó, mert a  csomagokat senki, de senki nem ellenőrizte!

És a gépben is ültünk még fél órát, így több mint 2 órás késéssel érkeztünk meg Budapestre :(

Mi voltunk akik elsőnek kijöttek és a vámosok a kapuban vártak, maszkban; elbarikádozva a hosszú kijáratot-illetve nem minket... megkérdezték, hogy honnan jöttünk: mondtuk Isztambulból... erre azt mondja: WizzAirrel vagy azzal a  a másikkal.. megnéztem Pegasusra gondolt, csak mi sokat késtünk és majdnem annak az idejében értünk e .. szóval vártak valakit..

Jövőre újra ugyanitt! 2024.január 8-tól innen a szomszédból jár majd a Pegasus-így nekünk ez nagyon szuper lehetőség. Egy irányban 40 Euroért vannak jegyeik. A zágrábi reptér nekünk opció és a legközelebbi lehetőség repülni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Törökország: Kappadókia és Antalya-tervezés 1.

 Update: Kellemes megtapasztalás: indulás előtt 1 héttel be lehet csekkolni a Pegasus Airlines jártaira-ha nem vettél ülőhelyet akkor is és ...