2023. november 16., csütörtök

Isztambulban -3.

 Reggel el is aludtunk-a 2 óóra + is megzavart bennünket meg tegnap sikeresen lejártuk a lábainkat, pedig Sirkecibe vagy Eminönübe el sem jutottunk...

Szörny időre ébredtünk : ömlött az eső. Nagy csalódás volt a tegnapi szuperjó meleg után.








 

Összeszedtük magunkat és fellifteztünk a  tetőre reggelizni. Itt szuper kilátás tárult elénk a  tengerre. Majd mire végeztünk elállt az eső és megláttuk a kék eget és mire útnak indultunk a napocska is előbújt. Hűvösebb volt mint tegnap, de nem esett és ez volt a lényeg.

A Nagybazárba is jártunk-csak nézelődtünk, mert ennek a hangulatát nem lehet kihagyni... és a Nurosmaniye mecsetnél jöttünk is és lefelé indultunka  bazár utáni utcákba. Itt beszereztünk némi ajándékot, kóstoltunk mindenfélét, ittunk teát is és egyszer csak Fűszerbazárnál kötöttünk ki.

Itt csak körbesétáltunk és Eminönü felé indultunk: itt vettünk a kedvenc lókumunkból... majd visszafelé indultunk és a Rüstem Pasa dzámi  utcáján küneféztünk és itt vettük meg a  baklaváinkat  és lokumokat. Itt sokkal olcsóbb, mint ott Eminönünél.  Az ajándéktárgyak is itt ezekben az utcákban töredékébe kerülnek, mint pl Sultanahmetben, Laleliban.










Majd a szokásos helyünkön a Nagybazárral szembeni kajáldában a SAR-ban ebédeltünk.


Aki erre jár, ezeket a csokikat ki ne hagyja! A legfinomabb és legkrémesebb tejcsoki pisztáciával. A másik pedig fehércsokis és mintha baklavát ennél! Migros vagy Migros Jet-ben érdemes venni, nem drága helyi trafikokban. 32 Tl de akciósan többnyire 25Tl az ára.

Na mi ilyenekért is járunk Isztambulba :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Törökország: Kappadókia és Antalya-tervezés 1.

 Update: Kellemes megtapasztalás: indulás előtt 1 héttel be lehet csekkolni a Pegasus Airlines jártaira-ha nem vettél ülőhelyet akkor is és ...