2023. október 26., csütörtök

Buharából Szamarkandba vonattal -Üzbegisztán 17.

 Buharából nagyon kora reggeli vonattal Szamarkandba indultunk. Szintén volt előre vett vonatjegyünk.

A vonatunk több, mint 1,5 órás késéssel idult Buharából-igazán nem is ami vonatunk volt-hanem egy másik az meg pontosan indult.... kényelmes bőrfotelek állítható támlával és lábtartóval.. nagyon szuper volt ez is... sötétben indultuk és délelőtt lett mire Szamarkandba értünk.

Szamarkandban nem volt transzferünk... a korábbi tapasztalatok alapján gondoltam lesz taxis aki elvisz a  szállásunkra-ami innen gyalog elég messze volt.. az első mondta, hogy 5 dollárért elvisz... mondtam ok álmosak voltunk és még reggelizni is akartunk-mert a szállásunkra előző nap foglaltam, hogy ha reggel 8-kor érkezünk, akkor ne kellejen megvárni a délután 2 órát és reggelizni is tudjunk. A taxist elnavigáltam a szállásunkra, végre megérkeztünk 10 óra előtt 10 perccel... a recepción a tulaj mondta, hogy reggelizzünk :) Naná :) és reggeli után alig vártuk, hogy ágyba zuhanjunk és aludjuk pár órát.












miután kialudtuk magunkat a recepción hivattunk taxit az appban és a csillagvizsgálóhoz vitettük magunkat 
 
Majd innen kisétáltunk és  aközelben találtunk taxit és kb egy árral amit jónak gondoltunk alkudtunk _Yandex app híján. Mindig volt aki elvitt
 
Most a Gur-i Emir komplexumhoz indultunk ....












































Majd a Registánhoz sétáltunk a  Gur-i Emírtől és közben ettünk egy turistacsapdában... azután fagyiztunk a  Regisztánnál a téren és a parkban a padon ettük meg figyelve a tömeget.
Szuper idő volt, nagyon kellemes volt az este.
Közben besötétedett és bekapcsolták a  Registán világítását-ami nagyon hangulatossá tette a teret. Majd innen mivel sötét lett visszasétáltunk a  Gur-i Emirhez, hogy lássuk azt is kivilágítva... Lenyűgöző volt mindegyik épület. Majd vissza a Registanhoz és onnan egy leintett taxival mentünk haza. Jópár km-t megtettünk ma is mind autóval, mind gyalog.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Törökország: Kappadókia és Antalya-tervezés 1.

 Update: Kellemes megtapasztalás: indulás előtt 1 héttel be lehet csekkolni a Pegasus Airlines jártaira-ha nem vettél ülőhelyet akkor is és ...