2014. június 22., vasárnap

Levendula-szüret Tihanyban



Kèt napig dolgoztunk,  a III. Sörfesztiválon itt Nagykanizsán. Tegnapi napunk is ma reggelig tartott...Aludtunk vagy 2 órát, de minden kèppen el akartam menni Tihanyba, levendulát szedni.
Ahogy beèrtünk Tihanyi-fèlszigetre, mindjárt megláttuk, hogy hol kell szedni.  Km hosszú kocsisor....embertömeg: amitõl irtòzok. Egy hete lehet szedni, múlt héten nem tudtunk jönni, így most jött el a mi időnk.
Azt már előre megtudtam, hogy a Tihanyi Őslevendulás a BFNP része, védett terület. Papírzsákot lehetett kapni 2000 Ft-ért és abba lehetett szedni annyi levendulát, amennyit szerettél volna. Mondanom sem kell, hogy még a kezemben egy csokorravalót is hoztam.
metszőollót vittünk, bár lehetőség lett volna, hogy kapjunk, de annyian voltak-hogy így sem volt elég-így helyesnek bizonyult az ötlet, hogy sajáttal vágjunk. Nem kellett senkire sem várni. A kijelölt részen lehetett szedni-vágni, őrök vigyázták. A szép, még egybefüggő részen viszont fotózni is lehetett, be lehetett menni, azzal nem volt gond. Jó 1,5 órát töltöttünk el itt :)
Micsoda illat és micsoda színek:)
Mintha Provance-ban lennénk:) Na ez csak vicc, de a miénk és híres!
Annyi ember volt itt és vitt levendulát haza, hogy azt hiszem a következő évben kihalnak a molyok a háztartásokból :)))
Minden esetre nekünk nagy élmény volt, még soha nem szedtünk levendulát.
Úgy szedtük, mintha muszály lett volna :)
 Télen vagy kora tavasszal amikor erre járunk csupasz a vidék, nem lila, nem virágzik itt semmi. Most meg kivirágzott a határ. Igaz csak pár hétre, de akkor is. Csodaszép:)









egy kis élmény-ráadás :)




Majd innen, mikor a hőségtől kidőltünk bementünk Tihanyba.
Szokásos, kedvenc pizzériánkba a STÉG-be.
Előtte jártunk egyet a Tihanyi Apátság körül.







Valahol hazafelé Zánka körül


Ahogy kijöttünk a Stégből, végig sétáltunk a főutcán, a nagy parkolóig-itt szoktuk letennia  kocsit-tettük ezt most is így- ettünk egy kézműves-fagyizóban levendulás citromfagyit kóstoltunk, ha már Levendula-fesztivál van Tihanyban.
Úgy látszik: lehet tél vagy nyár, tavasz vagy ősz, mi mindig itt kötünk ki:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Maldív-szigetek

 Tavalyi évben több utazásunkat  több légitársaság által fizetett sok sok pénzből fizettem. Az utolsó kártérítésünkből vettem meg még tavaly...