2011. december 15., csütörtök

Plitvicei kirándulás: 2007. szeptember 7.

Egyik szeptemberi vasárnap napsütötte reggelre ébredtem, és nagyon mehetnékem támadt valamerre.
Hát hová menjünk?
Hová máshová: Plitvicei tavak az "örök" kirándulóhely és az örök szerelem a kirándulóhelyek között.
A horvát határtól nem lakunk messze: 24 km, így elindultunk, pedig még csak korán sem keltünk: 9-kor sikerült összeszedelőzködni és végre elindulni. A határ után mindjárt autópálya, ami az első kapuig 36 kuna, majd onnan 52 kuna. Az út másik része nem pálya, falvakon visz és nem nagyon lehet menni, kanyargós és keskeny.
Tábla  a  bejáratnál

Az út több mint 3 órát tartott. A felső parkolóban tettük le az autót, magunkhoz vettük az innivalókat és hátizsákot majd irány a nemzeti park. Mivel kunánk nem volt, így bankkártyával fizettem a belépőket -minden gond nélkül: 103 kuna volt / fő.
Ahogy bementünk a bejáratnál van mosdó, WC-máshol nincsen a park területén belül.

Ahogy egyre lejjebb és lejjebb  jutottunk, úgy tárult a szemünk elé a smaragd zöld víz.

 A kis vízesések, tavacskák, nagy vízesések és nagy tavak. A víz néhol zöld, néhol valószerűtlenül kék, de nagyon tiszta. A benne élő halak pedig mintha nem is élők lennének. A kacsák barátságosak, persze a kajára jönnek:o)
Plitvicei Nemzeti Park és tórendszer egy nagyon hatalmas területen fekszik, amiből persze nem tudjuk bejárni az egészet. 1 napra még ez is bőven sok. Kis létrákon, fa hidakon tudunk sétálni a tavak, vízesések mellett, illetve egy hajó is van ami elvisz az egyik partról a másikra kb 30 perc az út-természetesen ezért itt bent már nem kell fizetni:o)

Van olyan hidacska ami csurom víz, ezért csúszik-itt kell vigyázni.
nekem Plitvice a mai napig mesebeli maradt, mégha sokszor jártam és remélem még fogok is járni. Ez az a hely amivel nem lehet betelni, minden évszakban képes más és mást adni az embernek!
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Maldív-szigetek

 Tavalyi évben több utazásunkat  több légitársaság által fizetett sok sok pénzből fizettem. Az utolsó kártérítésünkből vettem meg még tavaly...