2021. január 15., péntek

Monument National Guayabo -7.

Ma korán indultunk Ujarrásból Turrialba felé. Az út kb 30 km volt, amit 2.5 óra alatt sikerült teljesíteni. Hegynek fel és le ... nagyon nehézkes és fárasztó így eljutni egyik helyről a másikba.

Ma Costa Rica legnagyobb ásatási területét látogattuk meg. Nincsen még teljesen feltárva,  sok mindent nem tudnak pontosan az adott területről. Egy korábbi város lehetett itt Guayabo területén a dzsungelben.
A terület nagyon könnyen bejárható kényelmesen 1 óra alatt. Meleg párás hőség van a fák között. Bonyolult petroglifák, vízvezetékek, víztároló medencék, utak maradványai láthatók Costa Rica esőerdejében. Jelen pillanatban 1 útvonal járhat-a piros. A többit felújítják-azok hosszabbak.
A parkolásért pár colon és az autó is biztonságban van👌
Sajnos mindentől kiesik és nagyon kanyargós kacskaringós út vezet ide. 

Belépőjegyet a pénztárban lehet venni, kártyával fizetve: 11,42 USD volt/2 főre a belépő. 

Nagyon kedvesek segítőkészek, kezet kellett fertőtleníteni, elmondták a térképen az útvonalat, 4 útból 1 járható jelen pillanatban, a többit újra építik. Nem nagy túra, de mi élveztük. 

Egy motmot a bejáratnál


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Maldív-szigetek

 Tavalyi évben több utazásunkat  több légitársaság által fizetett sok sok pénzből fizettem. Az utolsó kártérítésünkből vettem meg még tavaly...