2018. október 3., szerda

Portugália -Algarvé, Carvoeiro 14.

Fűszerszagú illatos reggelre ébredtünk.
Az apartmanunk ablaka, terasza az útra illetve a mögötte lévő elhanyagoltabb területre néz, ahol nem tudom milyen fák vannak ültetve. Szerintem ezeknek jön az isteni fűszer illata,vagy a kertben lévő fűszer bokrokról jön. Töményen.
Mintha az isztambuli Fűszerbazárban állnék és azt szippantanám be. :)




Ma hajózni szerettem volna: Benagil Cave-hez, ezért Benagil faluhoz autóztunk. Itt van a domb tetején egy hatalmas parkoló, és a strandhoz le lehet sétálni. Benagil strandja picike.
A strandra hatalmas hullámok csaptak fel...a  bódénál sorban állás..
Mondom mit szeretnék: hajózni a barlanghoz, kérem 3 jegyet.
Mondják: ma innen nem mennek hajók, csak Portimao kikötőjéből... hm... onnan jöttünk. Ide van a legközelebb a barlang... onnan messze van, hatalnas hullámokban pedig nagyon messze van.
Na mindegy, csalódottan eljövünk. Márpedig én hajózni akarok... az óceán nem tűnik olyan viharosnak...de valszeg mégis az lehet..
Akkor hová menjünk, nézem a tervezőt.. akkor legyen Carvoeiro. Innen is mennek hajók..
fenthagytuk a perkolóban az autót és lesétáltunk a városka strandjára. Felülről is lélegzetelállító látvány a szépsége miatt, a víz színe miatt, lentről se kutya :) Nem csodálom, hogy ez algarvé legtöbbet fotózott települése: Carvoeiro.
















 Valóban innen is lehet menni hajózni, de abban a ladikban amiben innen gyűjtik az embereket kizárt, hogy menjünk.
Beljebb a tengeren át kell mászni egy másik hajóba, ami kicsit nagyobb csak és mindenki csurom víz lesz... na nem. Így nem.
leteszek róla, talán majd holnap...

Strandolunk egész nap, itt fetrengünk a puha homokban. Még jó, hogy vizes a homok és nem viszi a szél sem. A part vastag rétegekben kagylós: nagy legyező kagyló-hájakkal van tele a part. Kincsesbánya ez kicsinek és nagynak egyaránt.
A hullámok vadak, pont ott ahol törik a part-vigyázni kell-mert ha elesel, nem tudsz felállni és odavág a  parthoz és még víz alá is kerülsz... :(
erre vettem a karikát, simán, biztonságban be tudunk menni vele, a víz felszínén pedig max ringat bennünket. A víz isteni 27 fokos! Mondja nekem valaki, hogy az Atlanti-óceán nem melegszik fel soha! Itt ez nem igaz! órákat tudunk bent lenni,a  levegő 30 fokos. Szóval nagyon jól vagyunk :)

Jó sokáig maradunk, itt töltjük az egész napot.
Jól kiszív bennünket a víz, estére főzünk egy jót és sangria verde mellett a teraszon beszélgetünk :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Maldív-szigetek

 Tavalyi évben több utazásunkat  több légitársaság által fizetett sok sok pénzből fizettem. Az utolsó kártérítésünkből vettem meg még tavaly...