Reggel borúra ébredtünk..aztán eleredt.
Még az éjjel úgy gondoltuk, hogy nem fogunk itthon ülni, elmegyünk valamerre.
Még az éjjel úgy gondoltuk, hogy nem fogunk itthon ülni, elmegyünk valamerre.
Északra vettük az utat, egészen Port Louison keresztül Grand Baie-ig meg sem álltunk.
Itt egyáltalán nem esett, az út is száraz volt, csak épp szemerkélt vagy azt sem.
Elmentünk Pereybere strandra :) kedvenc, legjobb beachre ;)
Itt tudtunk fürdeni, bár a tenger színe csak halvány utánzata volt a megszokottnak...:(
Melegnek meleg van, fülledt az idő.
Itt tudtunk fürdeni, bár a tenger színe csak halvány utánzata volt a megszokottnak...:(
Melegnek meleg van, fülledt az idő.
Nem voltunk itt ma sokat, elköszöntünk szeretett partunktól.
A könnyeim folytak, nem tudom igazán miért :(
(a képekből remélem lejön, hogy már 1 napja ciklon riasztás van a szigeten, II-es fokozatú. Na egy ilyen iddőben nem jött értünk a Turkish Airlines-nem hogy nem indult, hanem nem is jött el Isztambulból értünk. És szerintem ilyen időben, mint ami a strandon van, talán lehet repülni...még a szél sem fújt)
A könnyeim folytak, nem tudom igazán miért :(
(a képekből remélem lejön, hogy már 1 napja ciklon riasztás van a szigeten, II-es fokozatú. Na egy ilyen iddőben nem jött értünk a Turkish Airlines-nem hogy nem indult, hanem nem is jött el Isztambulból értünk. És szerintem ilyen időben, mint ami a strandon van, talán lehet repülni...még a szél sem fújt)
Aztán egy cukormúzeumba jártunk, ami épp szemben van a pamplemoussi botanikus kerttel, a másik faluban.
L'Aventure del Sucre:
Egy régi cukorgyárat alakítottak át interaktív cukormúzeummá, úgy hogy a régi eszközöket meghagyták. Kicsinek tűnik, de annyira elmegy az idő, hogy fel sem tűnik, hogy 3-4 óeat elvoltunk itt. 1797-ben építették a gyárat, ami 1999-ig működött.
Nagyon èrdekes, színes. Nem hagyományos múzeum, gyerekeknek is remek móka.
Közben bemutatja a cukor útját, Mauritiusra gyakorolt politikai, stb hatását is. Mindezt videókkal, eredeti dokumentumokkal, képekkel dokumentálva.
Hatalmas tartályok, a desztillálástól a kristályosításig.
A cukornádtermeléstől a rumkészítésig.
L'Aventure del Sucre:
Egy régi cukorgyárat alakítottak át interaktív cukormúzeummá, úgy hogy a régi eszközöket meghagyták. Kicsinek tűnik, de annyira elmegy az idő, hogy fel sem tűnik, hogy 3-4 óeat elvoltunk itt. 1797-ben építették a gyárat, ami 1999-ig működött.
Nagyon èrdekes, színes. Nem hagyományos múzeum, gyerekeknek is remek móka.
Közben bemutatja a cukor útját, Mauritiusra gyakorolt politikai, stb hatását is. Mindezt videókkal, eredeti dokumentumokkal, képekkel dokumentálva.
Hatalmas tartályok, a desztillálástól a kristályosításig.
A cukornádtermeléstől a rumkészítésig.
Kisebb gyerkőcöknek egy gyereksarokkal..
Egy eredeti cukorszállító hajó is van felállítva, és meg lehet próbálni felemelni a 80 kg-os zsákot-ennyit cipeltek a hátukon....
Aztán van egy hatalmas varrógép is, amin a cukros zsákokat varrták..
A legnagyobb: ahogy belépünk és visszanèzünk egy hatalmas cukorsüvegből lēpünk ki :) mintha ez lenne a kész cukor itt a gyárban :) nagyon élethű <3.
Van egy kis galéria, fantasztikus kèpekkel a cukros zsákokból...
A kiállítás végén vagy egy kis bolt, ami nagyon izlésesen van kipakolva. Kóstolni lehet a 17 féle cukrot, a melasztól a darabos barna cukorig. Mindennek van neve.
Természetesen lehet vásàrolni.
Nem olcsó, de nagyon igényes a bolt, és a termékek is. Rumot is lehet többfélét vásárolni itt .
Természetesen lehet vásàrolni.
Nem olcsó, de nagyon igényes a bolt, és a termékek is. Rumot is lehet többfélét vásárolni itt .
Ami tetszett igazi, cukornád cukorral ízesített dzsemek, csak gyümölcsből. Ilyeneket vettünk, valami isteniek. Na ilyet sehol nem láttunk, nem tudtunk venni.
Amit a boltban vettünk jan mangó, meg ananász, azok nagyon cukrosak. Ebben pedig csak gyümölcshús van.
Amit a boltban vettünk jan mangó, meg ananász, azok nagyon cukrosak. Ebben pedig csak gyümölcshús van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése