2014. július 27., vasárnap

Egy júliusi vasárnap

Megint Balatonfenyvesre kellett mennünk. Napozást, fürdőzést terveztünk, de reggel 11-ig ki sem sütött a Nap:( meleg volt piszkosul, de teljesen be volt borulva.
Amikor kiértünk a  Balcsira, ott épp kisütött, de Nagykanizsa felé nézve épp fekete fellegek tornyosultak. Essen csak otthon, most mi itt vagyunk :)
Nekiálltunk takarítani, vendégeket vártunk.
Közben nagyon párás-fülledt idő lett, az ég is leszakadt.
Az udvarban találtam magamnak egy kis havert:) Annyira jó lehetett a karomon, hogy úgy kellett lerázni, nem akart elmenni:) Közben finoman böködött a tapadókáival:)

Miután végeztünk, a vendégeket is letudtuk kisütött a Nap és valahová mentünk volna.
Nem terveztünk semmi messzit és komolyat, na akkor menjünk Fonyódra, az itt van pár km és imádom a kikötőt, Badacsony látványát, az alsóbélatelepi Panoráma-sétányt, a hegyet, a kilátást. Mindet.
Először Fonyódra a kikötőbe mentünk le, jó hosszan lehet bemenni a Balatonba, a mólón.

 Majd irány lángosozni a déli part legjobb lángososánál
ez új, tavaly még nem volt: A Panoráma-sétány, Szerelmesek Lakatfala
és mit ad isten, a Barna autójában volt lakat:) itt ép küzdök vele, nem tudom összezárni. Oda tettük, ahová más nem tud már tenni:)
Lementünk a hegyről, majd megkerestük a Nosztalgia-fagyizót, ami régóta Bélatelepet erősíti. Még gyerekkoromból emlékszem rá.
A fagyi igazi: olyan mint régen:) A bodza isteni, saját készítésű: bodzavirágból főzve és saját bodzalekvárral kenve a teteje:) Nyammm.
Szóval mára nosztalgia jutott, de jó látni, hogy minden szép, újabb, mint 100 éve és az igényesre, szépre, jóra van igény.

Hazafelé indulva hol kisütött, hol leszakadt az ég. Volt, hogy 1 km-re előre látva csak Sávoly területén esett az eső. Előtte és utána nem :)
 Aztán már itthon: megint sütött és megint szakadt. felettünk kevergett egy cella...
Félelmetes:
közben fél perc alatt szivárvány is lett

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Maldív-szigetek

 Tavalyi évben több utazásunkat  több légitársaság által fizetett sok sok pénzből fizettem. Az utolsó kártérítésünkből vettem meg még tavaly...